Lezen met Nena

In groep een en twee begint de voorbereiding op het leren lezen. In groep drie leren kinderen eerst om letters te herkennen, daarna om woordjes te lezen, en deze woorden worden samengevoegd naar eenvoudige zinnen. Leren lezen is een van de grootste en misschien wel belangrijkste onderdelen van het onderwijs. Maar leren lezen is niet voor alle kinderen (en volwassenen!) even makkelijk.. 

 

Voor kinderen die moeite hebben met lezen of moeilijk te motiveren zijn is lezen vaak niet leuk. Vooral het hardop voorlezen geeft dan problemen, kinderen kunnen het eng vinden of zich schamen omdat ze het voorlezen moeilijk vinden. Maar gelukkig kunnen wij daarbij helpen; Nena vind het namelijk erg leuk om voorgelezen te worden! 

Samen gezellig op de bank. Boekje erbij. Nena tegen je aan. En voorlezen maar! Vaak heeft alleen de aanwezigheid van Nena al een rustgevende werking, je bent niet alleen maar samen met een maatje die graag naar je luistert. Wat ook prettig is; Nena oordeelt niet, maar accepteert je zoals je bent. Hierdoor voelen kinderen zich vaak meer op hun gemak. Nena laat je rustig lezen, corrigeert je niet, geeft geen commentaar en laat jou het leestempo bepalen. Op deze manier samen zijn maakt dat je je meer kunt ontspannen en haalt het druk van het voorlezen af!

 

Meer weten? Stuur een mailtje naar info@aacstapvoorstap.nl